Paris

Αργά το απόγευμα, μας περίμενε στο «Evi Evane» η αγαπημένη chef Ντίνα Νικολάου!

Evi Evane bistro

Το «Evi Evane bistro» βρίσκεται σε ένα από τα αγαπημένα στη νεολαία σοκάκια, γεμάτο μικρά μαγαζάκια το ένα δίπλα στο άλλο.
Η Ντίνα μας περίμενε απέξω, μιας και μολις είχε επιστρέψει απο τη καθιερωμένη γύρα της για την επίβλεψη στους άλλους δυο χώρους που δημιούργησε με την αδελφή της Μαρία, τα «Evi Evane traiteur» και «Evi Evane mezes» (www.evievane.com). Εκεί θα βρείτε μόνο ελληνικά φαγητά, καθώς επίσης και 150 προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών, τα οποία επιλέγει η ίδια.
Δεν μπορώ να μην αναφέρω και το επίσης πολύ σημαντικό, ότι και στις τρεις επιχειρήσεις απασχολούνται μόνο Έλληνες που μένουν και εργάζονται μόνιμα στη Γαλλία. Ένα μεγάλο μπράβο γι αυτό!!!! 👏

Μας καλωσόρισε στο χώρο της με ένα τεράστιο χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά κι αμέσως νιώσαμε τι θα πει ελληνική φιλοξενία! Όλο το μαγαζί μια παρέα! Οικογένειες Γάλλων που εχουν λατρέψει την κουζίνα της, αλλά και την ίδια, να φωνάζουν στα ελληνικα την επόμενη τους παραγγελία! Τέλειο service που μοίραζε απλόχερα χαμόγελα σε όλους τους πελάτες, αλλά και απίθανες ελληνικές γεύσεις, κάθε μπουκιά και μια ευχάριστη έκπληξη για τον ουρανίσκο!!! Το ένα πιάτο καλύτερο από το προηγούμενο!!

Και η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε! Ήπιαμε την τελευταια γουλιά κρασί και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Το τέλειο κλείσιμο της πρώτης μέρας του ταξιδιού μας…!!

Frenchie To Go

Επόμενη ημέρα και επόμενη στάση μου, μετά από 20′ περπάτημα, στα φημισμένα Frenchie στην οδό Rue du Ni! Όλα στον ίδιο δρόμο. Το «Frenchie restaurant», το «Bar a Vins», αλλά και το «Frenchie To Go», το οποίο κι επισκέφτηκα μιας και τα άλλα δυο ανοίγουν αργότερα.

Για κάτι γρήγορο, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα γευστικό για το μεσημέρι, είναι η καλύτερη επιλογή!  Παρήγγειλα σχεδόν όλο, το σχετικά μικρό menu. Είχα την περιέργεια να δοκιμάσω, λίγο από όλα! Με τα επιδόρπια, δεν τα πήγα και τοσο καλά! Είχα την αίσθηση ότι θα εκραγώ! Πήρα όμως γεύση με την άκρη του κουταλιού μου, για να μπορώ να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου! Όλα ένα κι ένα!! Με μικρή διαφορά ξεχώρισα το fish and chips, για το τέλειο ψήσιμο της κρούστας, αλλά και το pastrami on rye για την έντονη και ιδιαίτερη γεύση του.

Ξημερώματα Δευτέρας, δεχτήκαμε μια υπέροχη πρόσκληση για πρωινό, από έναν καλό φίλο, τον Sebastian Ripary.

Σίγουρα δεν περίμενα ότι αυτό το συγκεκριμένο πρωινό, στο «Liberte» από τον chef Benoit Castel θα ήταν ίσως και χωρίς υπερβολή, το καλύτερο που έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια…!!!
Σχεδόν 40′ απο το κέντρο του Παρισιού, με ταξί φυσικά! 😂

Προηγουμένως εκεί ήταν ένας παμπάλαιος φούρνος, που έχει ανακαινιστεί, έχουν γκρεμιστεί οι τοίχοι και έτσι στο χώρο που κάθεσαι έχουν δεσπόζουσα θέση, δυο επιβλητικοί παλιοί φούρνοι. Μεγάλοι πάγκοι γύρω γύρω, γεμάτοι με κάθε λογής καλούδια!!! Από αυγά βραστά, ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, σαλάτες, χυμούς με ό,τι φρούτο και λαχανικό θες, σοκολατόψωμο και ταρτάκια με τέλεια υφή και γεύση! Μαγικό πρωινό!!! Αλήθεια!!! Θα μου πείτε τωρα, «μήπως πεινούσες λίγο;;».. Ούτε κατά διάνοια μετά το χθεσινό τρελό τσιμπούσι!

Σε κάθε μπουκιά, εισπράττεις την αγάπη που έχει ο chef γι αυτό που κάνει! Και δεν ήμουν μόνο εγώ έτσι ενθουσιασμένη! Στην είσοδο είχε τουλάχιστον 20 άτομα να περιμένουν υπομονετικά για τραπέζι!  Γνωρίζοντάς τον και μιλώντας μαζί του, μας κατέβασε στο υπόγειο και μας έκανε μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, τα ψυγεία του και τους φούρνους, ενώ ταυτόχρονα με πολυ πάθος μας μιλούσε για τη δουλειά του, τα υλικά που χρησιμοποιεί και τον τρόπο που δημιουργεί!

Εκ πρώτης όψεως δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με το χώρο του! Ούτε απέξω αλλά ούτε και μέσα. Η αίσθηση που έχεις όλη την ώρα, είναι λίγο ψυχρή. Δεν σε άφηνε να χαλαρώσεις στην καρέκλα σου. Παραγγείλαμε δυο μεγάλα menu degustation κι ένα ποτήρι κρασί μήπως χαλαρώσουμε λίγο κι απολαύσουμε το φαγητό μας.
Αξιοπρεπέστατες γεύσεις, τέλειες υφές, όμως δεν ξεχώρισα κάτι… Ήταν λίγο στα όρια του βαρετού η ατμόσφαιρα κι ίσως να φταίει κι αυτό, γιατί δεν αισθάνθηκα να εκπλήσσομαι σε κανένα τομέα, ούτε κατά διάνοια! Φυσικά μπορεί απλά να πετύχαμε τον chef σε κακή μέρα… Who knows! 😳

Και κάπως έτσι, έκλεισε κι αυτό το ταξίδι!!!
Φεύγουμε γεμάτοι από εικόνες και γεύσεις, από υπέροχους ανθρώπους κι όμορφες στιγμές… ✌