Γαλλία

Η γαλλική πρωτεύουσα είναι ένας απο τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς. Πήγα μαζί με το chef, έχοντας μόνο τρεις μέρες στη διάθεσή μας κι ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, μιας κι ο λόγος που ήμασταν στο Παρίσι ήταν για να μαγειρέψει εκείνος σε μια private συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Το Σάββατο που θα φτάναμε, αλλά και την Κυριακή, τα περισσότερα εστιατόρια με δυο ή τρία αστέρια michellin ήταν κλειστά!
Ευτυχώς είχαμε φροντίσει εκ των προτέρων να κλείσουμε τραπέζι στο καλύτερο ελληνικό στέκι της πόλης και μιλάω για το «Evi Evane» της Ντίνας Νικολάου, αλλά και σε ένα απο τα λίγα εστιατόρια με αστέρι και αντικειμενικά εξαιρετικό φαγητό που ήταν ανοιχτό και είχε τραπέζι in satch sort notice, το «David Toutain».

Πριν ξεκινήσουμε τη γευστική διαδρομή μας, κάναμε μια βόλτα στις πολυσύχναστες κεντρικές λεωφόρους να μαζέψουμε εικόνες  και ήχους, προσπαθώντας να ακολουθήσουμε για λίγο τον παλμό της πόλης.
Στον κήπο του Λουξενβούργου, στις όχθες του Σηκουάνα, στο Λούβρο, και φυσικά στη μεγαλύτερη και ίσως ιστορικότερη πλατεία του Παρισιού, την πλατεία Κονκόρντ (Place de la Concorde), η οποία βρίσκεται μεταξύ του κήπου των Τουιλερί και των Ηλυσίων Πεδίων.
(Φήμες λένε ότι υπάρχει ακόμα η μυρωδιά των καθημερινών εκτελέσεων στη γκιλοτίνα, από την εποχή της γαλλικής επανάστασης, που ήταν στημένη στη μέση της πλατείας και που ποτέ δεν καθαριζόταν!)

Επίσης, η πόλη προσφέρει αμέτρητες επιλογές όσον αφορά το shopping, ή τουλάχιστον μια βόλτα βλέποντας απλά τις απίθανες βιτρίνες στις μπουτίκ των μεγάλων σχεδιαστών. Και φυσικά πολύ εύκολα μπορεί να μας παρασύρει ο ήχος των φλιτζανιών για μια μικρή στάση στα πολυσύχναστα καφέ, αλλά και οι υπέροχες μυρωδιές που σε κατακλύζουν, περνώντας μπροστά από ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια.

Αλλά όπως είπα και πριν, μόνο για λίγο.

Ακολουθήστε με λοιπόν… 😉