Μουσακάς light

Υλικά

3 μεγάλες μελιτζάνες

1/2 κιλό κιμάς

4  μεγάλες ντομάτες

1  κρεμμύδι

150γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

Μια χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες. Ή με τρόπο τέτοιο, ώστε να χωράει πάνω τους, αρκετή ποσότητα κιμάς!

Τις βάζουμε στο νερό για να μην μαυρίσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ύστερα βάζουμε μέσα τις ροδέλες μελιτζάνας για 20´με λίγο λαδάκι και λίγο αλάτι. (εγώ εδώ βάζω καπνιστό αλάτι!)

Βάζουμε τον κιμά στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού πρώτα τις έχουμε ψιλοκόψει.

Όταν ασπρίσει ο κιμάς, ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες και το κρεμμύδι που ετοιμάζαμε στο άλλο τηγάνι, σε όποια φάση κι αν βρίσκονται. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δυόσμο, αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά, και σβήνουμε το μάτι.

Βάζουμε το τυρί σε ενα μπολάκι.

Στο ένα τηγάνι έχουμε τον κιμά και σε ένα άλλο τηγάνι περνάμε για λίγο τις μελιτζάνες χωρίς λάδι, για 1´ περιπου κάθε πλευρά (αν θελουμε!), κι ύστερα τις ακουμπάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας!

Και τωρα τα ωραία!

Αφού έχουμε μπροστά μας ολα τα υλικά, τα στήνουμε όπως στις φωτό! Ροδέλα – κιμάς – τυρί! 😀

Tip: τον κιμά κρατήστε τον ζεστό για να λιώνει το τυρί οταν πέφτει πάνω του!!!

Καλή όρεξη!!! 😉

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *