Banoffee

Υλικά

350 γραμμάρια μπισκότα γεμιστά  (+ 5 με 6 μπισκότα για γαρνιτούρα)

100 γραμμάρια βούτυρο

3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

4 μπανάνες

1 κουτί κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη (για σαντιγύ)

Ξεκινάμε κάνοντας το ζαχαρούχο γάλα «dulce de leche» με τον εξής τρόπο:
Βάζουμε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, λίγο πάνω από τα κουτιά.
Αφαιρούμε τις χάρτινες ετικέτες τους και βράζουμε. Αν το μάτι της κουζίνας σας πάει μέχρι το 10 εσείς βράζετε στο 7 με 8, για 3 ώρες.
Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό, αλλά να μην βράζει πάρα πολύ για να μην ανακινούνται τα κουτιά μέσα στο νερό. (Προσοχή να μην κατέβει η στάθμη του νερού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε).
Πρέπει να τα αφήσουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα ανοίξουμε!!!
Ύστερα, τρίβουμε τα μπισκότα (όπως στη φωτό).
Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μίγμα σε ενα ψιλό γυάλινο σκεύος και πιέζουμε να γίνει μια  ομοιόμορφη μάζα.
Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω και τα 3 κουτιά «dulce de leche».
Αμέσως μετά βάζουμε τις μπανάνες. Στη συνταγή γράφω 4 , αλλά αν σας αρέσουν πολύ, μπορείτε να βάλετε μια ακόμα ή και να αφαιρέσετε.
Προσθέτουμε τη σαντιγύ αφού την έχουμε πρώτα χτυπήσει καλά. (Προτιμήστε να μην εχει καθόλου ζάχαρη για να υπάρχει ισορροπία, γιατί η «dulce de leche» είναι ήδη πολύ γλυκιά).
Τέλος, σπάμε στα 4 τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε όμορφα πάνω στη σαντιγύ.
Και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο για ψυγείο! Όταν έφτιαξα το δικό μου δεν κρατήθηκα και έκοψα ένα κομμάτι για να το δοκιμάσω!!! Βγήκε τέλεια τετραγωνισμένο!!! Ε μετά το έβαλα στο ψυγείο!!!! 😉
2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *